Nyheter

Efter stölden på Klara’s. André Jerleke på ELON Ljud & Bild. -Jag har en id’e Elon Ljud & Bild fixar en ny högtalare till henne.

Read Time4 Minute, 7 Second

Det är Fredagseftermiddag i Ängelholm centrum och en del är på väg hem från jobbet och andra skyndar sig för att hinna handla innan de ska hem. Klockan är ca 17:30 och som vanligt har Klara Ericsson på butiken Klaras’s på Storgaten sin högtalare ståendes precis utanför butiken och spelar lite musik. Inslaget av musik utanför butiken har varit mycket uppskattad utav både kunder och förbipasserande.
Men den här Fredagseftermiddagen kommer inte att bli som alla andra. För plötsligt tystnar musiken och Klara kan inget annat än att konstatera att någon eller några har stulit hennes högtalare. Det är svårt att förstå hur någon vågar göra detta då butiken har stora fönster ut mot gatan och hela tiden passerar folk på gatan.

Kl 18 alltså ca 30 minuter senare gör Klara ett försök att få tillbaka sin högtalare som är värd ganska mycket pengar genom att göra ett inlägg i Facebookgruppen ”Vad händer i Ängelholm”. Inlägget får stor uppmärksamhet samtidigt som representanter från VHIA för en dialog med Klara Ericsson över Messenger för att få mer uppgifter. Efter som att stöden inträffat nyligen och det kan finnas flertalet vittnen bestämmer vi oss för att föra en mer detaljerad efterlysning med bild. Första timmen når efterlysningen ca 6800 användarkonton på Facebook och Instagram och får över 70delningar. Kommande timmar stiger siffran timme för timme och i skrivande stund har det nått ut till nästan 18700 användarkonton.

Redan en timme efter inlägget börjar det pratas på Facebook om att göra insamlingar för att köpa en ny till Klara och en butik erbjuder sig också att sälja en ny högtalare till henne för halva priset.
Men vad nästan ingen vet då är att vi på VHIA redan varit i kontakt med en person som vill skänka en helt ny högtalare till Klara Ericsson ifall hennes inte kommer tillbaka.
Det är André Jerleke på Elon Ljud & Bild som erbjuder sig att skänka en högtalare till Klara. Men i det här skedet vill vi hålla detta hemligt och inte ens Klara Ericsson känner till detta.
Tanken var att André Jerleke tillsammans med representant från VHIA skulle överlämna högtalaren till Klara i hennes butik på Storgatan vid kl 14 idag. Men tyvärr ställde lite strul med en bil till det. Istället har vi informerar Klara om att en ny högtalare är på väg.

När vi når Klara på Messenger och berättar om att en ny högtalare är på väg svarar hon:
Nä du skojar!!!! Herregud va glad jag blir!!!!???? wow va underbart ?? tusen miljoner tack, är så rörd♥️

Under dagen har vi också varit i kontakt med André Jerleke för att ställa några frågor.

Vi kontaktade ju er efter som att vi ville ha hjälp med att få reda på exakt modell på högtalaren som blev stulen. Men istället fick vi direkt svaret att ni istället ville fixa en helt ny högtalare till Klara. Hur kommer det sig?

När vi läste att någon varit så fräck å stulit Klaras högtalare sa vi direkt att det är jätte tråkigt att man sliter dagarna i ända för att andra sen ska stjäla från en. Speciellt i dessa tider när man istället borde måna om sina medmänniskor och tänka på att alla kämpar o gör sitt bästa för att ta sig igenom detta. Då händer detta, skamligt o hänsynslöst, man kan bara förakta det. Vi vet alla hur det är och kan vi göra något för att stötta varandra ansåg vi att de minsta vi kunde göra var att hjälpa Klara med att skänka en högtalare så kunderna kan fortsätta få musik när de besöker butiken. Kan lokala butiker stötta varandra på något sätt genom detta anser vi det ska göras. Självklart lämnar vi med larm o lås ifall tjuven får för sig att prova samma sak igen.

Finns det något ni vill säga till tjuven?

Hälsning till tjuven, well tråkigt du inte kunde låta bli att ta något som inte var ditt tänk på hur de drabbar andra, Karma är lagen om orsak och verkan.

ELON Ljud & Bild är en ganska nu butik. Kan du berätta något om er?

ELON Ljud & Bild Ängelholm finns uppe på Brännborn Center och i samma lokal som ELON Kökscentrum och Nadox – IT Service. Vi öppnade för runt 1½ månad sen och jo det är utan tvekan en ordentlig utmaning att öppna mitt under en pandemi, Vi satsar otroligt mycket på bra kundservice o installationer i hemmet, Att man kan lämna in dator, telefon eller annan elektronik och få den fixad när man passar på att göra andra ärenden i området hoppas vi ger stort mervärde. Vi har möjlighet att leverera hemelektronik till kund utanför butiken eller hem till kund då de samtidigt kan få hjälp av installatörer som ser till att allt kommer på plats och fungerar. Vid hemleverans och installation har vi självklart med munskydd och handsprit.

Dom vi har nämnt så många gånger förut.
Tillsammans hjälps vi åt.

/VHIA

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *