Nyheter

Vad är Team Bilfylla och hur har de blivit så populära?

Read Time3 Minute, 28 Second

Förra helgen skapade ett inlägg på våran Facebook Sida ”Vad Händer I Ängelholm” väldigt mycket uppmärksamhet. Det var en hel del arga kommentarer för att en parkering i utkanten av stan hade skräpats ner ordentligt.
Men det kom också en hel del beröm till de som ordnat en motorträff på platsen kvällen innan vilket drog väldigt mycket folk till platsen.

Vi beslutade oss för att kontakta en utav de som var med och ordnade träffen och ställde några frågor. Hur lyckades de få ihop uppemot 400 fordon och bra mycket mer folk på en träff som de flesta Ängelholmare inte hade en aning om? Varför var det så skräpigt dagen efter och hur planerar de för framtiden?

Det är Lördag eftermiddag och vi ringer upp Pontus som är en utav de tre som håller i träffarna.

Vad är det för typ av träffar och vad är det ni hittar på när ni träffas?

Vi träffas helt enkelt för att ha kul. De flesta utav oss har ett gemensamt motorintresse och vi är där för att kolla på andras fordon och få inspiration till våra egna byggen mm. Det brukar komma allt från mopeder och epor till bilar och skulle någon vilja komma med sin lastbil är de varmt välkomna.

Hur många träffar har ni haft hitintills?

Vi började med första träffen i Helsingborg vid IKEA och första gången var det ca 80 fordon som kom vilket var riktigt kul.
Andra träffen var i Hässleholm och där kom det bara ca 60 fordon.
Träffen i Ängelholm förra helgen var våran tredje och det kom uppemot 400 fordon till träffen.

Hur brukar stämningen vara på träffarna?

Det brukar vara bra, folk har kul och uppskattar verkligen träffarna. Vi försöker att få folk att inte dricka för mycket då det skapar problem. Risken är att de som är för fulla skräpar ner bråkar eller stället till med problem på andra sätt.
Vi vill absolut inte skräpa ner eller skapa problem för någon. Vi är som sagt bara där för att vi har gemensamma intressen och vill ha kul.

Vi har förstått att ni kallar er för Team bilfylla? Varför det?

Det är mest en kul grej. Vi vill självklart inte att någon som kör dricker och det hoppas vi inte att någon gör. Men de som åker och är med på träffarna dricker ibland.

Hur många är ni i teamet?

Vi är tre som håller i Team bilfulla. Det är jag Alexander och Tobias.
Men vi har just nu ca 30 personer som vill va med och hjälpa till på träffarna så nästa gång ska det bli bättre ordning hoppas vi.

Hur planerar ni att hålla bättre ordning i framtiden?

Vi kommer sätta ut sopsäckar där vi kan. På parkeringen där vi var i helgen så tänker vi två sopsäckar vid var stolpe. Samtidigt kommer vi ha folk som går runt och håller ordning och samlar ihop skräp.
Behövs det så kommer vi även vara några som åker tillbaka nästa morgon och ser till att inget skräp glömts kvar på platsen.

Har ni funderat på att skapa en förening eller liknande?

Det är inget aktuellt just nu. Just nu kör vi bara ett team.
Sen får vi se i framtiden hur vi gör.

Hur kan vi i vuxna i Ängelholm hjälpa er?

Vi tackar för all hjälp vi kan få, det gör så klart att vi vill fortsätta.
Hade vi bara fått klagomål så hade det inte alls varit kul.
Är det någon som vill hjälpa till så är de varmt välkomna att höra av sig.
Vi har skapat lite dekaler för våran team och dessa finns att köpa. Tyvärr måste beställas i förväg men är man intresserad så är det bra att höra av sig till oss.

Vi tackar Pontus och avslutar samtalet.
Samtidigt mins vi tillbaka på ett ungdomsförslag vi skrev om i Mars. Som ni kan läsa om HÄR. Vi fick då förslag om något som kan liknas som en ungdomsgård för motorintresserade. Med tanke på det stora antalet ungdomar med motorintresse är det kanske dag att titta på förslaget igen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Happy
Happy
67 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
17 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
8 %
Surprise
Surprise
8 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *