Nyheter

Insändare: Karin Stenholm

Read Time1 Minute, 29 Second

Ibland räcker det att jag ser solglittret genom trädens löv i Pyttebroområdet för att jag ska bli på bra humör. Natur och grönska har ofta den effekten på oss. I och kring Pyttebroområdet finns många gröna miljöer som kan göra oss glada och också stora möjligheter till rekreation. Förutom själva gång- och cykelstråket med hundägare på promenad, joggare och barn på väg till eller från skolan, finns scoutstugorna, ån med kanotister och fiskare, tennis- och innebandyhallarna, båtplatsen och Danielslundsparken. Redan innan växthustomten har blivit park har ett gäng pensionärer börjat ha gympa där.

Vi är många som både använder området och bär det i våra hjärtan. Det är svårt att förstå att man kan vilja förstöra en sådan plats. Även om man inte själv gillar området behöver man ju inte förstöra för andra.

Särskilt svårt att förstå blir det när man ser och hör vad som händer utanför Ängelholm. Det talas allt mer om hur viktig naturen är för oss. Dels för att den ger oss lugn och rekreation och dels för att den står för de ekosystem vi behöver för att överleva. Länsstyrelsen har nyligen tagit fram rapporter om grön infrastruktur sammanhängande natur). När det gäller tätortsnära grön infrastruktur trycker de på allt den tätortsnära naturen ger till samhället och konstaterar att den behöver skyddas.

Ibland sägs att Pytteleden är nödvändig för att undvika trafikkaos när stationsområdet byggs ut, men det stämmer inte. Ingen av kommunens utredningar visar att Pytteleden är nödvändig. Däremot konstaterar en utredning att man inte måste lösa trafikproblem med nya vägar. Hållbar transportplanering, med satsningar på gång, cykling och kollektivtrafik, är ett alternativ. Det används av allt fler kommuner och behövs för att rädda klimatet.

Tiden har sprungit ifrån trafiklösningar som Pytteleden. Jag hoppas att den insikten når Ängelholm innan Pyttebroområdet förstörs.

Happy
Happy
67 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
17 %
Surprise
Surprise
17 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *