Nyheter

Sallad och spel håller tingstorget vid liv på Lördagseftermiddagen.

Read Time1 Minute, 11 Second

Det är Lördag eftermiddag och vi passerar tingstorget och märker att det är mellan 25-35 personer på plats i blandade åldrar spritt över torget.
Så här års brukar tingstorget mest betraktas som en öde plats någon enstaka person passerar men något har hänt.

När vi kommer en bit in på torget ser vi att den mycket populära salladsvagnen står på torget och säljer sallad. Det är två systrar som startat upp sin verksamhet och var Lördag står de på tingstorget.

Men det verkar vara något mer som är i görningen på torget?
Under tiden vi passerar kommer ett antal personer nästan springande till torget och flera kommer på cykel till platsen. Så vad är det som lockar?
Parkbänkarna är fyllda, trapporna till tingshuset upptagna och folk står i små grupper på torget. De flesta är unga men vi ser även medelålders och pensionärer som verkar göra något på sina mobiler.
Vi ser även flera förbipasserande som ser ut att undra vad som pågår.

Efter lite efterforskning får vi reda på att det är mobilspelet Pokémon Go som fortfarande lockar unga och gamla att komma ut och röra på sig. Denna Lördagen är det en så kallad Raid som får flertalet personer att träffas.
Vi får också reda på att det senaste året blivit fler och fler och en utav anledningarna kan vara corona utbrottet som har gjort att flera vill träffas men samtidigt hålla distans.

Happy
Happy
67 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
33 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *