Nyheter

Gångfartsområdet på Järnvägsgatan kan komma att förlängas men några hinder kommer inte sättas upp.

Read Time54 Second

Det är samhällsbyggnadsnämnden som har svarat på ett Ängelholmsförslag gällande Järnvägsgatan.

Ängelholmsförslaget kan delas upp i tre delar och syftar till att göra gatan säkrare genom att få ner hastigheten och att förhindra dåliga omkörningar.

Det första som ges förslag på är att ta bort bussfickorna som finns på ena sidan gatan. Detta skulle då göra att bussarna stannar ute i gatan vilket gör att trafiken helt stannar upp när bussarna stannar. Detta får avslag med hänvisning till att man vill att trafiken skall flyta på och framkomligheten på platsen skall vara god.

Det andra förslaget är att sätta upp hinder eller staket i mitten av gatan vilket då skulle hindra folk att göra dåliga omkörningar på platsen. Förslagsgivaren skriver dock att det som gångtrafikant måste gå att ta sig genom dessa hinder.
Även detta får avslag med hänvisning till att man vill att trafiken skall flyta på och framkomligheten på platsen skall vara god.

Det tredje och sista förslaget som tas upp är att förlänga gångfartsområdet fram till Södrakyrkogatan. Samhällsbyggnadsnämnden ser inga hinder dock måste det utredas då flera parter påverkas.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
100 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *