Nyheter

Serveringarna på torget sätter själva reglerna om hundar.

Read Time44 Second

Den senaste tiden har det varit mycket diskussioner om hundar på våra olika kanaler. Vi på VHIA har fått otaliga frågor som egentligen bäst hade ställts till polis, länsstyrelsen eller kommunen. Vi har också varit rädda att felaktig information skulle gå ut efter som reglerna går att tyda på olika sätt.

Det senaste har varit diskussioner gällande hundar som vistas på uteserveringar på torget trotts de lokala föreskrifterna. Efter som det varit lite svårt att hitta någon text att referera till så har vi ställt frågan till Ängelholm kommun som nu har svarat.

Enligt våra lokala föreskrifter är Stortorget en av våra allmänna försäljningsplatser. Detta gäller torget, men vår tolkning är att det är upp till aktörerna som bedriver restaurang att godkänna eller inte godkänna hundar inom deras upplåtna område.

Detta gör alltså att det är restaurangens egna regler som gäller trotts de lokala föreskrifterna för torget.

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *