Nyheter

Senaste tiden har cykelstölderna ökat men även stölderna på stranden utmärker sig.

Read Time1 Minute, 32 Second

Senaste tiden har vi på VHIA märkt en stor ökning av inlägg på Facebook gällande personer som efterlyser sina stulna cyklar.
Vi har även tidigare varnat om att det vid flera tillfällen hittats demonterade cyklar vid stationen och att det ligger lås som brutits upp på platsen.
Vi har inte varit i kontakt med polisen för att se om och hur stor ökningen är men med tanke på att mängden inlägg formligen har exploderat misstänker vi att det är en ganska stor ökning och även mörkertalet kan vara stort.
Det vi har sett är att tjuvarna ofta ger sig på cyklar med så kallade vajerlås av billigare modeller och tillvägagångssättet är liknar varande vid alla de tillfället där låsen har lämnats kvar. Just nu är det ca 5 inlägg om dagen som nekats i huvudgruppen då dessa skall ligga i anslagstavlan.

De senaste dagarna har vi även märkt en ökning av stölder längs stränderna vilket är naturligt på sommaren när väskor och värdesaker lämnas kvar på stranden av badande personer.
Oftast har tjuvarna dock endast fått med sig kläder då många tar med sig värdesaker eller låter någon vakta dessa.
Mörkertalet är förmodligen även här ganska stort där få bryr sig om att anmäla stöld av kläder för någon hundralapp. De senaste dagarna handlar det om ett tiotal inlägg som blockerats i huvudgruppen ”vad händer i Ängelholm” gällande stölder på stranden då dessa är hänvisade till gruppen ”vad händer i Ängelholm anslagstavlan”.

Vi vill därför uppmärksamma våra medlemmar på att låsa cykeln ordentligt och gärna med flera lås vilket gör det svårare för tjuvarna. Med fördel låser man fast cykeln med någon typ av bygel/blocklås i något så den inte går att bära iväg med.

När det gäller stölder vid stranden är det svårt att skydda sig men försök att inte ta med värdesaker alls till stranden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *