Nyheter

Stöldvåg utav Volvo XC60 2017 års modell i Ängelholm

Read Time1 Minute, 8 Second

Under natten har flertalet stölder utav bilar rapporterats i Ängelholms kommun. Vi har för tillfället minst två bekräftade stölder och ett par obekräftade.
Tjuvarna har förmodligen använt sig utav en typ av förstärkare för att lura bilarnas dator att tro att ägaren befinner sig i bilen, trotts att de inte har haft tillgång till nycklarna. Där efter har man antingen kopplat in sig i bilarnas dator system för att inaktivera spårsystemet eller stört ut signalen genom en störsändare.

Tillvägagångssättet är inget nytt men kräver att tjuvarna har tillgång till avancerad utrustning då de både har lyckts lura bilen att tro att nyckeln finns i eller nära bilen och lyckats göra det omöjligt att spåra bilen.

De bilar vi i nuläget känner till att man i två fall har riktat in sig på är Volvo xc60 utav 2017 års modell. Det verkar även som att minst en till bil av samma fabrikat och modell har försvunnit under natten men detta är dock inte bekräftat då vi inte har kunnat nå bilägare.

Det tips som finns att ge oroliga bilägare är att placera nyckeln på ett sådant sätt att tjuvarna inte kan komma åt nyckelns signal och förstärka den. Det kan vara att linda in nyckeln i aluminiumfolie när man inte använder bilen eller att lägga nyckeln i en plåtburk.

Vet du något om stölderna? Kontakta polisen omgående.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
67 %
Surprise
Surprise
33 %

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *