Nyheter

Hälsohotell eller skuggpark?

Read Time1 Minute, 50 Second

Den 31e Augusti är det dags för kommunfullmäktige att fatta beslut om detaljplanen för hälsohotellet.

Ängelholm är i behov utav fler hotell även om detta inte tycks märkas hos de hotell som finns idag. Max 100meter högt från nollpunkt (mätt från ån) skall detta bli Ängelholms nya landmärke och markera stans nya moderna inriktning.

Åsikterna om hotellet är naturligtvis många och samma sak var det när Tullportsbron byggdes. Det ansågs då att Tullportsbron skulle inverka allt för mycket på den mycket omtyckta Tullportsparken som vanligtvis kallas Vitaräck. Inte heller prislappen på ca 26 miljoner kändes speciellt lockande även om Hälsostaden tog en del utav kostnaderna. Många ansåg även att bron var helt onödig och inte skulle komma till användning.

Så här i efterhand kan vi konstatera att det är många som använder just Tullportsbron dagligen. Inverkan på parken har inte varit så stor som många har befarat. I efterhand har problemen legat i att bron behövt stängas av och målas om, halkbekämpningen har varit problematisk, området runt södra brofästet har ansetts vara en hälsofara och även området runt norra brofästet har haft sina problem (som VHIA tidigare har skrivit om). Även åpromenaden på båda sidor om ån var under långt tid avstängd. Så här tre år senare kvarstår vissa utav dessa problem ännu.

Det många nu undrar över är hur stor inverkan på Tullportsparken ett 100m högt Hälsohotell kommer utgöra? Kommer en byggnation göra att området färdigställs eller kommer nya problem tillkomma? Det vi vet är att Ängelholms kommun INTE kommer lägga några pengar på Hälsohotellet så som det ser ut nu.

Obs bilden ger endast en uppskattning utav hur högt hotellet kan komma att bli i förhållande till hur området ser ut idag. Uppskattningen har gjort genom att ta fram mätpunkter på en gps karta.

Rättelse 2020-08-06
I artikeln framgick att tullportsbron skulle ha kostat ca 60mkr. Detta är helt felaktigt. Bron var 2015 satt till ett pris på ca 16mkr. Bron kostade till slut ca 26mkr och då fan det ytterligare krav från PEAB på 7mkr. Hur vida de 7mkr som krävdes i efterhand betalades ut har vi inte kunnat kontrollera då det fans krav från kommunen på ekonomiskt kompensation då bron blev försenad.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
14 %
Excited
Excited
43 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
29 %
Surprise
Surprise
14 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *