Nyheter

VHIA dementerar felaktiga uppgifter och rykten gällande Ängelholms student.

Read Time2 Minute, 2 Second

Den 8e April publicerades ett inlägg på Facebookgruppen ”Vad händer i Ängelholm”. Inlägget handlar om studenten och det skrevs då bla att vi ansåg att studenterna skulle få ett värdigt avslut på sin gymnasietid.
I inlägget står det också att vi pratat med näringsidkare i Ängelholms kommun som även de tycker att något bör kunna erbjudas till de som går ut gymnasiet.

Inlägget avslutas bla med:

OBS!!!
* Studenten är INTE inställd men för att kunna ordna något och se vad som går att göra om det blir så att den ställs in helt eller delvis gäller det att vara ute i god tid.
* Jag och de jag pratat med har INTE för avsikt att bryta några lagar, regler mm så har vi det sagt också.

TYVÄRR…
Vi kan nu konstatera att någon eller några inte har läst hela texten. Någon eller några har även tagit printscreen och delat detta vidare utan att få med viktiga delar av texten. Om det handlar om misstag eller att man med mening har valt att inte ta med all text kan vi bara spekulera i.

Därför vill vi klargöra det som redan är 100% uppenbart redan i original inlägget.
*VHIA har INTE för avsikt att bryta mot några regler eller rekommendationer gällande att samla max 50 personer.
* VHIA är en ideell organisation och har INTE någon förankring i beslut från Ängelholms kommun eller någon utav Ängelholms skolor.
*VHIA kan INTE ordna en alternativ student. Men vi kan titta på vad vi tillsamman med olika organisationer och näringsidkare kan erbjuda för alternativt avslut till de som går ut. Ett sådant avslut kan tex bestå av att klasser kan få abonnera en plats på en uteservering eller få köpa en matkorg och tillsammans i klassen träffas på ett grönområde i staden.

Det är mycket tråkigt att flertalet har nåtts av felaktig information eller missförstått inlägget. Dock har vi nåtts av många pm och mail från elever och föräldrar som har varit väldigt positiva till inlägget.
Just nu tittar kommun och skolorna på hur de kommer agera och vad som kommer kunna erbjudas mer exakt. VHIA håller erbjudandet öppet trotts det inträffade att titta och diskutera med organisationer och näringsidkare i fall det anses behövas.

Vi vill att alla som går ut gymnasiet skull kunna känna att de fått någon typ av avslut på ett så säkert sätt som möjligt.

/VHIA

Bilden nedan visar orginal inlägget på facebookgruppen ”Vad händer i Ängelholm”.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *