vitaräck
Nyheter

Startskottet har gått för Ängelholms nya park.

Read Time1 Minute, 15 Second

Diskussionerna har avlöst varandra och redan 2013 stod det mer eller mindre klart att kommunens växthus skulle bort. Det var då konstaterat att det blev för dyrt att odla egna blommor. Inte heller att låta privatpersoner använda det eller använda till annat inte var på tal pga dåligt underhåll.

Men först i slutet av 2015 klubbades rivningen av växthuset då det då även konstaterats att marken var förorenad. Att renovera växthusen skulle kosta minst 800 000kr och ett fortsatt underhåll på minst 100 000kr/år och kommunen hade fortfarande ingen användning för drivhusen.

Först nu nästan ytterligare 5 år senare har man tagit tag i Växthustomten som den kallas i folkmun. Kommunen informerar idag på sin webbsida att man börjat förverkliga den nya parken som man till slut kommit fram till skall pryda växthustomten.
Enligt planerna skall Ängelholmarna i slutet av April kunna använda den planerade bänken och använda en ny grillplats på platsen.

Dock är det många frågetecken kvar som måste redas ut om växthustomten. Till hösten hoppas man kunna ha en bättre bild utav hur området skall se ut i framtiden. Växthustomten utgör en del utav det omtalade Ängelholmspaketet och ligger i anslutning till Pyttebron som även den är en del av Ängelholmspaketet. Ängelholmspaketet är sedan tidigare klubbat men ännu är det ingen som vet exakt hur området kommer se ut i framtiden då Ängelholmspaketet endast nämner ett antal punkter utan att ge någon exakt bild.

Det vi vet i dagsläget är att startskottet har gått för Ängelholms nya park.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
33 %
Surprise
Surprise
67 %

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *