Nöje Nyheter

Flertalet ungdomsförslag ger olika framtidsmöjligheter för aktivitetsparken

Read Time1 Minute, 27 Second

Fler och fler ungdomsförslag kommer in till VHIA och flera nämner aktivitetsparken som ligger i anslutning till torget och biblioteket.

Ganska tidigt kom det in ett förslag på att Ängelholms centrum behöver en lekplats för yngre barn. Bland dessa förslag nämns bla aktivitetsparken som en plats som vore lämplig.
Ett inhägnat område med klätterställning och gungor nämns i förslaget.

I ett par andra förslag nämns en uppdaterad aktivitetspark där aktiviteterna kan skifta mellan sommar och vinteraktiviteter. Den skridsko bana som tidigare omnämnts i ett Ängelholmsförslag men dock inte fick godkänt nämns som vinteraktivitet. På sommaren nämns bla Båstads hamnområde som en förebild.

”-I Båstad finns det stuttsmattor mm på sommaren vid hamnen. Hade velat ha det i parken vid biblioteket i Ängelholm också”.

”Skridskobana i biblioteksparken på vintern <3”.

 

Men det har även kommit in förslag på en helt annan framtid för parken. Flera vill istället för en aktivitetspark att man tar bort de saker som står där idag och ersätter med bänkar, kiosk mm.

”-På sommaren vill jag ha en kiosk i parken så man kan köpa riktig glass och bänkar och parasoll”.

”-Parken vid torget är inget kul. Trasiga bänkar och mycket skräp. Nya bänkar. Tack”.

För ett par dagar sedan var vi två från VHIA som träffades just i aktivitetsparken vid torget. Även vi kunde konstatera att platsen skulle behöva en lättare renovering. Den plast/gummi belagde skulptur i plåt man kan sitta på har tex börjat tappa ytskiktet. Parken ligger så centralt den kan göra och är också en plats många turister går förbi på sommaren. Parken är knappast välbesökt och skulle behöva något mer välkomnande.

Vill du också lämna in ett ungdomsförslag?
Alla ungdomar i Ängelholms kommun är välkomna att lämna förslag här.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *