Nyheter

Många butiker och matställen får starkt stöd från oväntat håll.

Read Time1 Minute, 30 Second

Många restauranger kan ledsamt konstatera att de har färre gäster och utgifterna nu är högre än inkomsterna den senaste tiden. Samtidigt står många butiker nästan tomma med mer personal än kunder.

De senaste dagarna har vi på VHIA varit i konkat och blivit kontaktade av många med butik eller restaurang i centrala Ängelholm. Allt fler restauranger väljer att erbjuda avhämtning av mat och vill vara med i VHIA´s lista över restauranger som erbjuder detta.
Samtidigt är det många butiksägare som i en förtvivlad situationist säker all hjälp de kan få. Flera undrar om de får göra reklam för sin butik med erbjudande på VHIA´s FB sida ”Vad händer i Ängelholm”. Sidan har för närvarande nästan 11000 medlemmar och många hoppas att nå ut till fler än vad man gör genom annonsblad och traditionella vägar.

Samtidigt är det flera vi pratat med som berättar något lite oväntat men glädjande.

– Idag har vi haft 12 kunder som har handlat och 9 utav dem har varit ungdomar som stått för nästan 80% av daginkomsten i våran butik.

En annan skriver:

– För ett år sedan hade jag aldrig kunnat tro att det skulle vara ungdomarna i Ängelholm som skulle rädda oss. Det är inga stora pengar men det täcker i alla fall lönerna och hyran för tillfället.

Det verkar alltså som att det är ungdomarnas veckopeng/månadspeng som för tillfället räddar vissa. Samtidigt ser vi markant att det är restauranger med bla pizza, sallad och hamburgare på menyn och butiker med smink, kläder och energidryck som märker av detta.

Det är alltså samma grupp som tidigare ansetts som stökiga, störande och fått kunder att lämna butiker som nu istället räddar samma butiker. Flera vi pratat med funderar nu istället på hur de kan dra fler ungdomar istället för att försöka få bort dem.

 

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *