Nyheter

17-åriga Ängelholmaren och FN-ambassadören Embla Hägelmark är med och driver Coronahjälpen

Read Time1 Minute, 30 Second

Coronahjälpen drivs av målmedvetna ungdomar för att hjälpa riskgrupper i samhället

VHIA har under kvällen haft kontakt med 17-åriga Ängelholmaren och FN-ambassadören Embla Hägelmark som tillsammans med tre andra ungdomar driver Coronahjälpen.

 

Det är ett nätverk som hjälper personer i riskgrupper för Covid-19 att stanna hemma tryggt och säkert genom att handla mat, gå ut med hundar etc. Coronahjälpen är ett helt ideellt initativ som bygger på respekt och medmänsklighet. I dagsläget har över 2000 personer anslutit sig till nätverket från Haparanda i norr till Malmö i söder.

Frivilliga personer i Ängelholm har anslutit sig till nätverket och det går därför att få hjälp lokalt.

 

-Det är otroligt viktigt att vi hjälps åt i kristider och skyddar de utsatta grupperna i samhället som äldre och kroniskt sjuka, säger Embla Hägelmark.

 

Coronahjälpen organiseras genom facebookgruppen ”https://www.facebook.com/groups/coronahjalpen/” I gruppen är inläggen uppdelade på regioner vilket gör att personer i riskgrupperna snabbt och lätt kan få hjälp. En telefonjour har också startats upp för att äldre personer som inte har tillgång till sociala medier ska kunna ringa in och få hjälp. Telefonjouren är tillgänglig på vissa platser i landet men tanken är att det inom dem närmsta dagarna ska vara en telefonjour som kan nås från hela landet. En hemsida med namnet “Coronahjälpen” är också snart på plats.

 

Embla är ordförande i Ungdomsfullmäktige i Ängelholm och ambassadör för globala målen vid Svenska FN-förbundet tillsammans med initiativtagaren till Coronahjälpen Anton Karlsson. Dem är i dagsläget fyra ungdomar från olika platser i landet med erfarenhet inom samhällsengagemang som tillsammans driver Coronahjälpen.

 

-Utan alla fantastiska vardagshjältar skulle det här inte vara möjligt. Vi är så glada att det finns personer som vill vara med och bidra i sådana här situationer, avslutar Embla Hägelmark.

 

Happy
Happy
67 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
33 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *