Nyheter

Falsk information sprids om sars-cov-2 i Ängelholm

Read Time52 Second

De senaste dagarna har det florerat rykten om att personer i Ängelholm har smittats med sars-cov-2. Det har handlat om en ganska liten spridning mellan individer på bla snapchat. Men idag har vi fått flera indikationer på att spridningen har eskalerat. Det handlar om att namn på skolor, klasser och individer florerar samtidigt som man skriver att personer har smittats med sars-cov-2. Spridningen har skett i bla lokala Facebook och Snapchat grupper.

Flera föräldrar har reagerat på den informationen som elever har kommit hem och berättat vilket har spett på både spridning och oro.

Denna typ av spridning av falsk information är väldigt allvarlig och kan även vara olaglig. För tillfället finns det ingen som helst information som tyder på att det finns någon som helst sanning i dessa rykten.

Under eftermiddagen har vi på ”Vad händer i Ängelholm” försökt att minimera spridningen men vill även gå ut med denna information till våra medlemmar. Vi vill även påpeka att alla försök till att posta information i våra grupper loggas.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *