Nyheter

Motorintresserade ungdomar uppmärksammas i ungdomsförlaget

Read Time1 Minute, 43 Second

VHIA´s ungdomsförslaget har nu legat ute ett tag och flera förslag har kommit in. Idag presenterar vi ett förslag som berör flera på ett eller annat sätt.

Förslagen omfattar de ungdomar i Ängelholms kommun som har ett motorintresse och ofta är bortglömda eller rent utav missförstådda. Av vad vi kan se, finns det idag ingen verksamhet som stödjer de motorintresserade ungdomarna. Ofta blir de endast uppmärksammade när något negativt händer och sällan tas deras intressen på allvar av vuxna.

När ungdomsförslaget lades upp i Facebook gruppen ”vad händer i Ängelholm” tog det inte många timmar innan det första förslaget kom.  Ett förslag nämner en plats stor som ett garage eller liknande, där ungdomarna kan få hålla på med sina a-traktorer och mopeder. Några timmar senare kom liknande förslag på Facebook och så har det fortsatt. Förslagsgivaren har valt att kalla förslaget för ungdomsgarage.

En person som vi låter vara anonym skriver.
-Vi vill inte göra något olagligt, vi vill bara ha kul och umgås. Men vi kan inte vara på torget, stationen, parkeringar utan att folk stör sig.

Att det finns många ungdomar med motorintresse av olika grad i Ängelholms Kommun har inte undgått någon. En del vill bara stanna till och snacka med varandra, andra vill visa att de lärt sig köra på bakhjulet och en del vill visa sina nya modifikationer. Det vi kan se är att flera utav dessa ungdomar har ganska djupa kunskaper när det gäller fordons-el, motorer och karosser som i framtiden kan bli en tillgång.

Flera utav ungdomarna har fått erfara att även polisen har åsikter om deras intresse. Den stora frågan är nu vad Ängelholm kan göra för dessa ungdomar? Vi lägger stora pengar på idrott och stora pengar har även lagts på Ängelholms fritidsgård.

För att komma vidare i arbetet med de motorintresserade ungdomarna söker vi nu därför folk som är intresserade av att göra skillnad. Ska vi vara helt ärliga hade många utav oss vuxna samma intresse när vi var ungdomar och många utav oss har intresset kvar.

 

Tycker du att förslaget om ungdomsverkstad är bra?

View Results

Loading ... Loading ...
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
40 %
Sleppy
Sleppy
40 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
20 %

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *