HSB-bygge vid Garvaregatan
Bostad

Klartecken för fler bostäder vid Rönne å i Ängelholm

Read Time10 Second

Ängelholmshems planer på att bygga lägenheter vid Rönne å vid Garvaregatan kan nu gå vidare. Även Mark- och Miljödomstolen avslår överklagandena från boende i närheten och från föreningen Rädda Pyttebroområdet. Det skriver Helsingborgs Dagblad.

Happy
Happy
20 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
60 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
20 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Klartecken för fler bostäder vid Rönne å i Ängelholm

  1. ÄNGELHOLM är troligen bäst i Sydsverige vilket sorgligt nog inte utnyttjas. Dagens info om nya bostäder är typiskt. Vi håller på att utveckla Ängelholm till en sovstad fast vi har alla förutsättningar till ett eget blomstrande liv. Ängelholm presenteras som staden vid Rönne å och sällan som staden vid havet. Inte konstigt att man i t ex Markaryd inte vet att Ängelholm är en briljant badort. Det kan inte vara bra att halva befolkningen måste ta sig till Helsingborg, Halmstad eller t o m Båstad för att arbeta om man inte har butik som intresse. Särskilt som vi har Sydsveriges bästa förutsättningar för att åter bli en badort av rang. Klitterhus måste få hjälp mot länsstyrelsen för att få bygga ut om vi vill att de skall överleva. Ett nytt Tylösand är möjligt. Vår nye arkitekt kan säkert skissa på en byggnad med åtminstone 150rum samt ombyggnad av Klitterhus ovanvåning till konferensavdelning för att säkra åretruntverksamhet. ”Det går inte” säger man i Ängelholm. Men vi har varit på månen! Ett småländskt uttryck säger att ”det som är svårt gör vi med detsamma”. ”Det omöjliga kan få ta lite längre tid”. Så kavla upp armarna, skaka av er gödselstövlarna och börja agera som en större och framgångsrik stad. När jag var chef på Grand Hotell i Norrköping byggde vi Vildmarkshotellet i Kolmården som låg i ett naturreservat, på en klippa som stupade direkt i havet. I Ängelholm hade man sagt ”det går inte därför att….”. Efter några år blev jag rekryterad som ny Vd för Tore Wretman, Åke Söderkvist och Nils Emil Ahlins Källaren Diana i Gamla Stan. Företaget höll på att bygga Scandic Crown hotell i Slussen. Ett problem – Södra stambanan gick rätt genom källaren. I Ängelholm hade” man sagt ”det går inte därför att…”. Så ryck upp er och börja fungera som den stora stad som vi har blivit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *